Quizboek

Het Quizboek bestaat uit 235 vragen en opdrachten. Het lijkt heel veel, maar dat zal in de praktijk meevallen. Het team behoeft niet alles collectief te doen. Verdelen van de vragen over de teamleden maakt het al wat dragelijker. En er is voldoende tijd voor ingeruimd: 4 maanden.

Wat voor vragen en opdrachten komen in het Quizboek te staan? Om een tipje van de sluier op te lichten volgt hieronder een korte opsomming van de categorieën en de aard van de vragen en opdrachten. Daar gaan we.

Niet te geloven – algemene vragen waarvan de antwoorden op het internet zijn te vinden. Maar ook het maken van een bookface is een opdracht. Of van het touwtje, dat het team krijgt een knoop maken. Los een rebus op.
Slakkenvragen – deze vragen gaan veelal over Maassluise aangelegenheden, zoals gebouwen, de wijkagent, een stratenzoeker. In de collectiebank op de HVM-site www.histvermaassluis.nl zijn veel antwoorden te vinden.
Even wat anders – een leuke kleurplaat voor de allerjongsten.
Dit kan overal gebeuren – dit wordt weer googelen. Raad de vlaggen en vorm koppels. Vandalisme in Maassluis.
Maassluis: the place to be – dit kan niet anders of het handelt over Maassluis. Dat wordt zoeken naar de antwoorden door te wandelen. Maar ook parate kennis van wat er zoal gebeurt in Maassluis maakt het wel wat makkelijker.
Het was maar een spelletje – de organisatie wil wel eens zien hoe het team er uit ziet. Ken je deze spelletjes en speelgoed nog? Dit is leuk voor een mooie zomerse dag: een wandeling door Maassluis maken en de afstand noteren.
Nep nieuws – wat je op de foto’s ziet, klopt niet. Wat deugt er niet aan?
In de mix – dit worden vragen voor de muziekliefhebbers. Voor de luistervinken: op de USB-stick staan verschillende muziekopnames door elkaar gemixt, dus welke zijn dat?
Gerrit en Truus gaan op reis – tijdens hun bezoeken aan het buitenland komt een aantal vragen bij hen op, beantwoordt ze.
Malle mannetjes en vrouwtjes – er zijn veel vreemde mannetjes en vrouwtjes op de wereld. Waarom vinden wij ze mal?
En dan denk ik …. aan Maassluis – vragen voor de slimmeriken.
Opdracht – op de foto’s staan bijzondere objecten afgebeeld. Aan het team de taak aan te geven waar deze zich bevinden. Dus dat wordt weer wandelen geblazen.
Sport en spel – vragen voor de sportliefhebbers over winnaars, atleten, formule 1, enz..
Niet te filmen – de levensbeschrijvingen van filmacteurs staan beschreven, maar wie zijn zij? Maar ook zoek de verschillen tussen twee plaatjes.
Talenknobbel – wie in het team is de talenknobbel? Hij/zij moet hetzelfde woord maar met driemaal een ander betekenis invullen.
De Carrousel – die is een mengelmoes van van alles wat: spreekwoorden en gezegden, waar ben ik, raar maar waar, welke apps zijn dit?

De organisatie gaat er vanuit dat met wat hierboven staat beschreven er een aardig beeld kan worden gevormd van wat een team te wachten staat. Begint het al te kriebelen om je in te schrijven? Je wilt natuurlijk de uitdaging aangaan met andere teams van verenigingen, families, collega’s, politieke partijen om te laten zien dat jouw team de slimste, intelligentste, sportiefste, snuggerste, de allesweters van Maassluis is. Dus aarzel niet, ga naar het inschrijfformulier en meld je aan. Want waar doe je het voor? De eer, maar ook de geldprijs die te winnen is en het team aan een goed doel in Maassluis mag schenken. Voor het team is er natuurlijk ook een fantastische prijs te winnen, maar dat houden we nog even geheim.

Heb je nog vragen? Stel ze via info@stadsquizmaassluis.nl.